poniedziałek, 25 maja 2015

Wegański twarożek z migdałów

Właściwie jedno nie może istnieć bez drugiego - mleko migdałowe bez twarożku, ani twarożek bez mleka. Najpierw zrobimy mleko migdałowe (przepis tutaj) a otrzymany twarożek udoskonalimy według własnego upodobania. U mnie dziś na słodko, choć bez cukru, z borówkami.

Składniki na 2 porcje:
1 szklanka zmiksowanych migdałów (wg przepisu na mleko migdałowe)
4 suszone figi
1/2 szklanki borówek amerykańskich
1 łyżeczka syropu klonowego (opcjonalnie)

Wykonanie:
Figi drobno pokroić, wymieszać z migdałami. Dodać borówki i ewentualnie syrop klonowy.

Jak widać przepis jest bardzo prosty, a śniadanie gotowe :-)
Dobrego dnia!






3 komentarze:

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.