niedziela, 8 marca 2015
Owsiano-jaglany budyń z borówkami
Kolejny ukłon w stronę kaszy jaglanej.
Budyń doskonały na śniadanie.
Składniki na 2 porcje:
6 łyżek płatków owsianych
4 łyżki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
1 szklanka mleka kokosowego
2-3 łyżeczki ksylitolu
2 łyżki kakao
150 g borówek amerykańskich
Wykonanie:
W rondelku zagotować wodę.
Wsypać opłukaną kaszę, płatki owsiane i zagotować.
Dolać mleko kokosowe, kakao i ksylitol.
Gotować kilka minut, aż kasza będzie miękka i zgęstnieje.
Zmiksować na gładki krem. Podawać z borówkami.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
budynie jaglane wprost uwielbiam!
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń