poniedziałek, 6 października 2014

Marcepanowe ciasteczka

Gdy tylko je zobaczyłam, od razu wpadły mi w oko. Są chyba najprostsze na świecie, a do tego bez mąki, jajek i cukru.
I - uwaga - uzależniają! Nawet kot się skusił :-)


Składniki:
300 g zmielonych migdałów bez skórki
3 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego lub miodu

Wykonanie:
Z migdałów i miodu zagnieść "ciasto". Urywać z niego niewielkie kawałki, rozpłaszczać na blacie i foremką do ciastek wykrawać dowolne kształty. Gotowe ciastka ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec około 20 minut w temperaturze 150 stopni.
G O T O W E :-)



Dodaję do akcji:
Ciasta bez miksera

4 komentarze:

  1. robię takie ciacha tylko daję do nich banana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Daj jedno to też się uzależnię :D Uwielbiam marcepan! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, jestem pewna, że był pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Marcepanu co prawda nie znoszę, ale tutaj wyglądają tak kusząco :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.