Gdy tylko je zobaczyłam, od razu wpadły mi w oko. Są chyba najprostsze na świecie, a do tego bez mąki, jajek i cukru.
I - uwaga - uzależniają! Nawet kot się skusił :-)
Składniki:
300 g zmielonych migdałów bez skórki
3 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego lub miodu
Wykonanie:
Z migdałów i miodu zagnieść "ciasto". Urywać z niego niewielkie kawałki, rozpłaszczać na blacie i foremką do ciastek wykrawać dowolne kształty. Gotowe ciastka ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec około 20 minut w temperaturze 150 stopni.
G O T O W E :-)
Dodaję do akcji:
robię takie ciacha tylko daję do nich banana!
OdpowiedzUsuńDaj jedno to też się uzależnię :D Uwielbiam marcepan! :)
OdpowiedzUsuńMniam, jestem pewna, że był pyszne :)
OdpowiedzUsuńMarcepanu co prawda nie znoszę, ale tutaj wyglądają tak kusząco :D
OdpowiedzUsuń