środa, 11 czerwca 2014

Truskawki biało-czerwone

Trudno nie ulec wrażeniu, że truskawki są wszędzie! I dobrze, bo sezon na nie trwa tak krótko, że trzeba korzystać, póki są.
Proponuję na ochłodę truskawkową przekąskę z nutą orzeźwienia.

Składniki:
10 dużych truskawek
200 g serka ricotta
10 listków mięty

Wykonanie:
Truskawki umyć i odciąć spody (tak, żeby można je było postawić). Następnie przekroić je na trzy części.
Miętę drobno posiekać, wymieszać z ricottą.
Przełożyć truskawki masą serową i... gotowe :-)



Dodaję do akcji:

Milion smaków truskawek Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

3 komentarze:

  1. Pożyczam przepis. Jak coś wrzucam je na mencook.blox.pl podając odnośnik do Ciebie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że przepis Ci się spodobał. Pozdrawiam :-)

      Usuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.