środa, 4 czerwca 2014

Deser kokosowo-jaglany z truskawkami


Tak się prezentuje ten truskawkowy deser (bo nareszcie są krajowe truskawki!), w którym nie ma ani grama cukru, a jest wyjątkowo słodki, baardzo prosty i szybki w przygotowaniu.

Składniki na 2 porcje:
2 szklanki truskawek (umytych i obranych)
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 puszki kremowego mleka kokosowego

Wykonanie:
Truskawki pokroić w plastry.
Kaszę zmiksować z mlekiem kokosowym.
Truskawki przełożyć do pucharków, polać mlekiem kokosowo-jaglanym.
W upalne dni taki deser może spokojnie zastąpić obiad.
Smacznego :-)



Dodaję do akcji:
Wymagająca dieta Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Lato w pełni! Milion smaków truskawek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.