środa, 4 czerwca 2014
Deser kokosowo-jaglany z truskawkami
Tak się prezentuje ten truskawkowy deser (bo nareszcie są krajowe truskawki!), w którym nie ma ani grama cukru, a jest wyjątkowo słodki, baardzo prosty i szybki w przygotowaniu.
Składniki na 2 porcje:
2 szklanki truskawek (umytych i obranych)
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 puszki kremowego mleka kokosowego
Wykonanie:
Truskawki pokroić w plastry.
Kaszę zmiksować z mlekiem kokosowym.
Truskawki przełożyć do pucharków, polać mlekiem kokosowo-jaglanym.
W upalne dni taki deser może spokojnie zastąpić obiad.
Smacznego :-)
Dodaję do akcji:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.