Przy okazji przepisu na przecier pomidorowy wspomniałam, że można go wykorzystać nie tylko do zupy, ale też do zrobienia pasty. Dziś obiecany przepis. Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem, doskonała na śniadanie lub kolację :-)
Składniki:
150g tofu wędzonego (1 kostka)
4 łyżki przecieru pomidorowego (przepis)
3 łyżki zmielonych migdałów
1 łyżeczka oleju lnianego
szczypta pieprzu
5 listków świeżej bazylii.
Wykonanie:
Tofu rozdrobnić widelcem.
Dodać przecier, migdały, olej, pieprz i bazylię.
Wszystko zmiksować w blenderze na pastę.
Smacznego :-)
Dodaję do akcji:
uwielbiam domowe smarowidła. mimo, że za samym tofu nie przepadam to takiej kanapki bym nie odmówiła :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że dołączyłaś do akcji :)
OdpowiedzUsuń