wtorek, 6 maja 2014

Wegańskie rafaello

Bez jajek i bez mleka. Nie tylko dla wegan. Nie tylko dla miłośników kokosu i tofu. Dla każdego :-)
Wegańskie rafaello zaskoczyło mnie smakiem, bardzo podobnym do "oryginału" ;-)

Składniki:
100 g tofu naturalnego
100 g wiórków kokosowych
50 g zmielonych migdałów
2 łyżki syropu z agawy lub trzcinowego cukru
3-4 łyżki musu jabłkowego
1-2 szczypty cynamonu
oddzielnie: 2 garści wiórków kokosa do "wykończenia" rafaello

Wykonanie:
Tofu rozdrobnić i połączyć z resztą składników.
Całość dokładnie wymieszać, po czym odstawić na 30 minut do lodówki.
Gdy masa nieco stężeje, uformować z niej średniej wielkości kulki i każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Prawda, że proste? :-)



Dodaję do akcji:
Tofu w akcji!

2 komentarze:

  1. Ale smakowite kuleczki. Z chęcią takie wypróbuję :)
    Witam serdecznie w moje akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To już wiem na co wykorzystam moje pierwsze tofu ;)
    Dziękuję za wizytę!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.