piątek, 2 maja 2014

Owsianka wiosenna

Dziś kolejna propozycja na śniadanie. Tym razem bardzo na czasie, bo z dodatkiem stokrotek. Póki jest wiosna i na łąkach dużo kwiatów - trzeba z tego korzystać. Tak też zrobiłam i do dzisiejszej śniadaniowej owsianki dodałam kwiaty stokrotki. Stokrotki zawierają dużo witaminy C i beta karoten. Myślę, że warto się do nich przekonać :-)

Składniki:
1 szklanka mleka sojowego
5 łyżek płatków owsianych
garść orzechów nerkowca
2 suszone figi
4 truskawki
kwiaty stokrotki
szczypta cynamonu

Wykonanie:
Orzechy i figi drobno pokroić. Truskawki umyć, pokroić. Kwiaty stokrotki opłukać i osuszyć.
Zagotować mleko, dodać płatki owsiane, figi, orzechy, cynamon i truskawki. Gotować kilka minut, aż owsianka zgęstnieje.
Podawać ze stokrotkami.
Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.