wtorek, 22 kwietnia 2014

Pasta pieczarkowo-orzechowa

Pyszna propozycja do chleba, choć nie tylko. Przepis pochodzi z książki Bożeny Żak-Cyran "Wzmacniaj odporność prostym pożywieniem". Ja go odrobinę zmieniłam, bo zamiast masła dodałam olej kokosowy.

Składniki:
300 g pieczarek
150 g orzechów włoskich
1 łyżka oleju kokosowego
sól, pieprz
1 łyżeczka suszonej pietruszki i tymianku
kilka kropli soku z cytryny

Wykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na oleju do odparowania płynu.
Orzechy zmiksować w blenderze lub użyć mielonych.
Pieczarki wystudzić, zmieszać z orzechami, doprawić przyprawami i sokiem z cytryny.
Smacznego :-)



Dodaję do akcji:
Pieczarkowy Tydzień 2014

2 komentarze:

  1. Dla mnie nowość, bardzo inspirująca nowość ;) Dziękuję za zgłoszenie przepisu do akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam u siebie - bardzo dobra pasta!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.