sobota, 15 marca 2014

Szejk truskawkowo - jaglany

To moje pierwsze truskawki w tym roku. Tak, wiem - to jeszcze nie sezon na truskawki. Ale na hiszpańskie tak. Zresztą wyglądały tak pięknie, że nie mogłam się im oprzeć :-)
A co można zrobić z "pierwszych" truskawek? Zdecydowałam się na bardzo prosty, a jednocześnie pyszny koktajl z dodatkiem kaszy jaglanej. Reszta truskawek została zjedzona "w całości" ;-)

Składniki:
4-5 ładnych truskawek
2 łyżki ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
1 szklanka wody kokosowej

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. I gotowe.
Moim zdaniem koktajlu nie trzeba już dosładzać, ponieważ słodka jest woda kokosowa.





Dodaję do akcji "Wiosenne koktajle"
Wiosenne koktajle

3 komentarze:

  1. Podziel się! :D ja pierwsze truskawki też mam za sobą w sałatce owocowej, ale to jeszcze nie ten smak.. :( A przy odrobinie wolnego czasu zapraszam w moje skromne progi. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jeszcze czekam na truskawki aż pojawią się polskie (więc trochę sobie poczekam), bo obawiam się ile chemii jest w tych zagranicznych niepsujących się. Ja do takich truskawkowych szejków dodaję jeszcze trochę zieleniny, żeby było zdrowiej no i przy słodkich owocach nie czuć zieleniny. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te hiszpańskie tak samo się psują, ale i tak wolę nie roztrząsać tego, co w nich jest ;-) A koktajle z zieleniną bardzo lubię, ale ona też najlepsza jest w sezonie. Pozdrawiam :-)

      Usuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.