wtorek, 1 lipca 2014

Masło truskawkowe z miętą

To wcale nie jest koniec sezonu truskawkowego - takim masłem zajadać się można cały rok, bo przyrządza się je z konfitur (przepis). Ale wg mnie najlepiej smakuje latem, na śniadanie :-) Jest pysznym dodatkiem do pieczywa lub wafli.

Składniki:
1/2 kostki miękkiego masła (125 g)
3 duże łyżki serka ricotta
3 łyżki konfitur z truskawek (przepis)
1/2 łyżeczki soku z cytryny
10 listków mięty

Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować.
Smacznego :-)



1 komentarz:

  1. Ciekawy wpis.

    Pozdrawiam :)

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.