wtorek, 28 stycznia 2014

Sposób na chandrę - dyniowa zupa z jabłkiem

Jest piękna. Jest słoneczna. Od samego patrzenia poprawia się humor :-) Jest słodziutka. Po prostu doskonała w swej prostocie :-)

Potrzebne będą:
2 jabłka
1 mała dynia hokkaido
1 marchewka
1 duży ziemniak
1 łyżka oliwy
1/4 łyżeczki łagodnej mielonej papryki
szczypta mielonego imbiru
Sól (w zależności od upodobań)

Przygotowanie:
Jabłka, dynię, marchewkę, ziemniaka obrać i pokroić na kawałki (z jabłek wydrążyć gniazda nasienne).
Wrzucić do gotującej się wody. Dodać oliwę i przyprawy. Gotować do miękkości warzyw. Zmiksować.

2 komentarze:

  1. Piękny kolor. Bardzo lubię zupę dyniową z dodatkiem jabłka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakuje tak jak wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.