O tym, że humus świetnie smakuje z różnymi dodatkami, przekonałam się już dawno (zobaczcie tutaj).
Z dodatkiem suszonych pomidorów też jest niezły :-)
Składniki:
300 g ciecierzycy z puszki (nie jestem fanatyczką zdrowego żywienia i nie neguję warzyw "zapuszkowanych")
3 ząbki czosnku
2 łyżki tahiny (pasty sezamowej)
3 suszone pomidory (przepis)
2 łyżki oleju rzepakowego
4 łyżki wody
2 szczypty soli himalajskiej lub morskiej
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na jednolitą masę.
Gotowe :-)
Uwielbiam hummus i muszę w końcu zrobić wersję z suszonymi pomidorami. Wygląda przepysznie :):)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie ciecierzycy i suszonych pomidorów:) Pycha!
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych wersji hummusu :)
OdpowiedzUsuń