niedziela, 12 kwietnia 2015

Czekoladowe ciastka a'la brownie z migdałem

Z okazji dzisiejszego Dnia Czekolady zrobiłam czekoladowe ciasteczka :-)

Składniki:
3 garści orzechów nerkowca
4 łyżki płatków jaglanych
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao
1/2 szklanki gorącej wody
migdały bez skórki (1-2 garści)

Wykonanie:
Orzechy nerkowca i płatki jaglane wrzucić do blendera i zalać gorącą wodą, po kilku minutach dodać miód, orzechy i kakao. Zblendować.
Przelać na prostokątną blachę do pieczenia i na wierzchu ułożyć równo migdały.
Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia, a następnie pokroić w kwadraty tak, aby w każdym znalazł się migdał.
Smacznego :-)

PS Przepis podpatrzony u Marshki.

3 komentarze:

  1. i z orzechów nerkowca.... niebo w gębie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja lubię takie proste w wykonaniu słodkości :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha, nawet nie skojarzyłam, że robiłam coś podobnego, dopiero zobaczyłam dopisek w PS. Pamięć dobra ale krótka :). Miło mi.

      Usuń

Dziękuję za Twój komentarz. Miło mi, że tutaj jesteś.